Varastoautomaatti lisää työturvallisuutta ja tehostaa varaston toimintaa

10.2.2022

Marakonin varastolle on noussut uusi varastoautomaatti, joka lisää ensisijaisesti varastotyöntekijöiden työturvallisuutta. Konecranesin Agilon varastoautomaatti on älykäs materiaalinhallintajärjestelmä, joka auttaa varmistamaan tarvittavien varastotuotteiden saatavuuden.

”Marakonilla käyttöönotettu varastoautomaatti on 4,8 metriä korkea, leveyttä sillä on 8 metriä ja syvyyttä automaatilla on reilu 1,6 m. Saimme varastolle runsaasti lisää tilaa, joten pääsemme tehostamaan varastomme toimintaa”, kertoo Marakonin laatupäällikkö Henri Kontkanen, jonka aloitteesta varastoautomaattia lähdettiin hankkimaan.

Varastoautomaatin toiminta perustuu robotiikkaan ja toimintamalli on erittäin yksinkertainen. Työntekijä tekee tilauksen varastoautomaatin ”tiskillä” ja automaatin sisällä robotti noutaa tilatut tuotteet työntekijälle. Automatiikka pitää huolen siitä, että varaston saldot pysyvät toivotulla tasolla ja täydennystilaukset lähtevät automaattisesti toimittajille.

”Tavarantoimittajia käy meillä viikoittain täydentämässä hyllyjä. Varastoautomaatti auttaa ja tehostaa myös heidän työtään. Automaatin täydennys on yhtä helppoa kuin tuotteiden noutaminen”, Kontkanen kertoo ja tarkentaa varastoautomaatin helpottavan myös inventaarioita sekä vähentää virheitä varastosaldoilla. 

Tehoa työturvallisuuteen

Varastoautomaatin käyttöönotto parantaa merkittävästi varastotyöntekijöiden työturvallisuutta. ”Yleisellä tasolla tarkasteltuna trukeilla on valitettavan usein ollut rooli vakavissa varastotyöntekijöiden työtapaturmissa. Varastoautomaatin myötä Marakonilla sekä trukkiliikenne että sähköisten pinoajien käyttö vähenee”, kertoo Marakonin Product Lifecycle Director Jyrki Hyyrönmäki ja muistuttaa, että dieselkäyttöisten trukkien käytön vähentäminen tarkoittaa myös ekologisesti vastuullista toimintaa.

Varastotyöntekijät ovat ottaneet uuden automaatin käyttöön positiivisin mielin. Käyttöönottokoulutuksen jälkeen perustoiminnot ovat jo hyvin hallussa ja toimintaa päästään kehittämään. Automaattia on helppo käyttää ja vapautunut lattiatila auttaa työntekoa merkittävästi.

Merkittävin hyöty varastoautomaatista on Marakonin asiakkaille. Varasto toimii nyt tehokkaammin ja varaosat sekä tarvikkeet liikkuvat ketterämmin niin maailmalle kuin Marakonin sisäisille asiakkaille.

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä