Marakonin huoltopalvelut

Laitteen säännöllinen huolto varmistaa tehokkaan ja kustannustehokkaan työskentelyn sekä pidentää laitteen käyttöikää.  

Marakonin huoltotiimin kotipesä sijaitsee Lahdessa, missä huollamme ja korjaamme kaikkia edustamiamme merkkejä: 

Normet Xrock®-iskuvasarat 
Rammer Excellence ja Performance -iskuvasarat  
VTN purku- ja materiaalinkäsittelylaitteet 
OilQuick-pikakiinnikkeet 
Soosan SQ-sarjan hydraulivasarat 
Aliva ruiskubetonointilaitteet 

Lisäksi voit tilata meiltä laitteen käyttöönottokoulutuksia tarpeesi mukaan. Koulutuksissa asiantuntijamme käyvät läpi laitteen oikeaoppisen ja tehokkaan käytön. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai huollon toimipisteessämme Lahdessa.

Marakon Huoltopalvelut

Iskuvasaran perushuoltoon sisältyy 

 • Iskuvasaran avaus ja purku 
 • Laitteen huolellinen pesu 
 • Tarpeen mukaan kotelon korjaus sekä kiinnikkeiden korjaus ja hitsaus. 
 • Eri osien toimivuuden tarkistus sekä kuluneiden osien vaihto. Toteutamme huoltotoimenpiteet aina asiakkaan vahvistaman kustannusarvion mukaisesti.  
 • Paineakun korjaaminen tai vaihtaminen ja paineiden tarkistus. 
 • Lopuksi kokoamme vasaran ja testaamme sen testipenkissämme. Näin varmistamme, että laite palautuu asiakkaalle toimivana.  

Ketterä kenttähuolto ajaa asiakkaan luo

Marakonin kattavaan huoltopalveluun sisältyy tarpeen vaatiessa myös ketterä kenttähuolto. Kun huoltoa tarvitaan kesken kriittisen työn eikä aikaa odottelulle ole, asiantuntijamme voi ajaa paikan päälle. Tarvittaessa saat meiltä vuokralaitteen tilalle huollon ajaksi.

Esimerkkejä kenttähuollon toimenpiteistä:

Huoltoasentajamme mittaa iskuvasaran akun paineet ja vaihtaa tarvittaessa akun. Kun akun paineet säilyvät hyvällä tasolla, vasaran toimintahäiriöiltä vältytään.

Jos vasara ei lyö kunnolla, vika voi olla myös puomissa tai kaivonkoneessa. Kokenut huoltoasentajamme voi tehdä tarvittavat säädöt tai mittaukset paikan päällä tai ohjeistaa kuljettamaan laitteen huoltoon.

Paikan päällä voidaan tehdä myös iskuvasaran kiinnikkeen vaihto ja hitsaustöitä.

Rammer Excellence -sarjan tuotteille tarjoamme 24 tunnin huoltotakuun eli sitoudumme huoltamaan laitteen vuorokauden sisällä. Marakonin huoltopalvelu on palkittu Rammer Service Excellence -sertifikaatilla, minkä ansiosta voimme myös tarjota tuotteille kolmen vuoden takuun. Takuun säilyminen vaatii laitteiden säännöllistä huoltamista.

Kuva huollon työntekijöistä

Asiantuntijamme vinkit: säännöllinen huolto on laitteen toimintavarmuuden tae 

 • Huolla laite aina, kun on huollon aika. Sama sääntö siis pätee kuin autoissakin.  
 • Iskuvasaroiden huoltoväli on 800 tuntia tai yksi vuosi ja asiantuntijamme ovat tarvittaessa yhteyksissä asiakkaaseen, kun huoltoaika lähestyy. Myymistämme iskuvasaroista Sandvikin valmistamiin Rammer-vasaroihin sisältyy Ramdata-ohjelmisto, joka muistuttaa käyttäjää huollon varaamisesta.  
 • Kourissa kulutuslevyn kunto kertoo huollon tarpeesta ja pulveroijissa hampaiden kuluma.  
 • Huoltoväliä ei kannata pidentää, vaikka työmaalla olisi kriittinen työvaihe menossa. Hoidamme huollot ja varaosien vaihdon ripeästi. Jos huolto vaatii enemmän aikaa, meiltä voit vuokrata sijaislaitteen tilalle.  
 • Laitteesta on syytä pitää hyvää huolta myös huoltojen välissä. Iskuvasaran terän säännöllinen rasvaus pidentää laitteen käyttöikää. Terä ei saa olla kuiva. Vasaran alateräholkin ja teräpidättimen kuluma on lisäksi syytä tarkistaa säännöllisesti.  

Soita meille ja varaa huoltoaika tai tule käymään, niin asiantuntijamme testaa laitteen testipenkissä ja antaa arvion huoltotarpeesta.

Valtuutetut huoltokumppanimme hoitavat laitteiden luotettavan huollon eri puolilla Suomea.

Ota yhteyttä

Tarvitsetko huoltoa tai varaosia?

Marakonin huolto- ja varaosapalvelu on laatunsa ansiosta jo käsite. Alan rautaisista ammattilaisista koostuva huoltopalvelu työskentelee Lahdessa. Valtuutetut huoltokumppanit varmistavat huolto- ja varaosapalveluiden toteutumisen ympäri Suomen.

Huolto- ja varaosapalvelut
Tietosuojaseloste
Ota yhteyttä