Valtasiirto Oy huolehtii huikean mittakaavan logistiikasta

14.2.2024

Valtasiirto Oy huolehtii logistiikasta hektisellä teollisuuden alalla ja luottaa Marakonin ammattitaitoon vuodesta toiseen. Teollisuuden logistiikka-alalla toimiminen vaatii yrityksiltä pitkäjänteisyyttä ja nopeaa reagointikykyä: useimmat tehtaat pyörivät vuorokauden ympäri, eikä varaa turhille keskeytyksille ole. Lisäksi etenkin iskuvasaroiden toimintaympäristö voi olla haastava mm. äärimmäisten lämpötilojen takia. Kun yli 20 vuotta teollisuuden alalla logistiikan palveluita toimittanut Valtasiirto Oy tarvitsee luottokumppania ja kestäviä vasaroita, he kääntyvät osana Normetia toimittavan Marakonin puoleen. 

Hektiset päivät ovat tuttua kauraa Jani Sillbergille, Valtasiirto Oy:n korjaamopäällikölle. Hän on vastuussa Valtasiirron huoltotiimin työnjaosta ja lisäksi hänen päiviinsä kuuluu vaihtelevasti kaluston vikojen selvittelyä, ja huoltoa sekä varaosien hakua ja tarjouspyyntöjä. Kahdessa vuorossa toimivan oman talon huoltotiimin työ ei ehdi käydä tylsäksi. 

quote

Teollisuuden alan tehtaat pyörivät 24/7, joten mekin olemme toimintavalmiudessa jatkuvasti. Koneiden täytyy olla kulkukunnossa ja me pidämme huolen siitä, että mahdolliset viat korjataan nopeasti, jotteivat työt keskeydy.

Jani Sillberg

Valtasiirron pääasiallinen toiminta keskittyy teollisuuden sisä- ja ulkologistiikan palveluihin. Toimintaan kuuluvat myös terminaalipalvelut, jotka tukevat Valtasiirron asiakkaiden muuttuvia varastointitarpeita. Lisäksi Valtasiirto tarjoaa myös kumppaneilleen työkoneiden päivystysluontoista huolto- ja korjaamopalvelua. Kun vaativassa arjessa on monta liikkuvaa osaa, korostuu toiminnassa luotettavien kumppanuuksien merkitys. Normet, jonka osana Marakon nykyään toimii, on ollut jo vuosia Valtasiirrolle tärkeä kumppani. 

Meidän tehtävämme on varmistaa, että oma ja asiakkaiden työ on mahdollisimman sujuvaa. Mitä vahvempaa tietotaitoa on siitä, mitä koneiston mahdollisille vioille pitää tehdä, sitä nopeammin päästään jatkamaan. Sekä Normetilla, että Marakonilla on vahva kokemus etenkin vasaroista, ja kun oman kaluston huollossa on tarvittu nopeaa apua, heiltä olemme sitä aina saaneet, sanoo Sillberg. 

Kestävä, tehokas kalusto avainasemassa äärimmäisissä työolosuhteissa 

Valtasiirto hankki kalustoonsa uuden Normet Xrock XB14-vasaran alkuvuodesta 2023. Vanhan vasaran huollon käydessä turhan hintavaksi Marakonin asiantuntija suositteli Valtasiirrolle uutta vasaraa, ja onnistuneen kokeilujakson jälkeen vasara ostettiin pysyväksi osaksi kalustoa. 

Saimme kokeilla uutta vasaraa rauhassa ennen päätöksen tekemistä. Toimitukset ja muut palvelut menivät Normetin kanssa sujuvasti kuten sovittiinkin. Uusi vasara vastasi spekseiltään pitkälti edellistä käytössä ollutta. Vaikka lyöntinopeudessa oli hiukan eroja, koimme kokeilujakson aikana vasaran olevan hyvä tarvittavaan työhön, kertoo Sillberg. 

Uusi Xrock XB14- vasara on ollut aktiivisessa käytössä metallisulattamossa, jossa eri raaka-aineista eritellään metalleja teollisuuden käyttöön. Sulattamossa konvertteriuunista irrotetaan vasaran avulla kuonaa useita kertoja päivässä. Kuona on keskimäärin 1300–1400 asteista, joten vasaralta vaaditaan äärimmäisissä olosuhteissa optimaalista suorituskykyä. 

 Hydrauliset lisälaitteet Normet Xrock®-iskuvasarat XB14 hydraulinen iskuvasara

Vasaran on oltava erittäin kestävä, tarkka ja tarvittavan tehokas. Ilma irrotettavan kuonan ympärillä on helposti yli 1000-asteista, mutta vasarasta on saatava irti kunnolla iskuvoimaa ja sen on oltava tarkka. Vasara hehkuu punaisena työtä tehdessä, mutta tässä XB14:ssa on hyvä kuumankesto, kertoo Sillberg. 

Luottokumppanit tukevat toisiaan vuodesta toiseen 

Marakonin ammattilaisen suosittelemaan vasaraan on Valtasiirrolla oltu tyytyväisiä. Vaikka uuden vasaran runko on ulkomuodoltaan kestävyyssyistä aiempaa hieman järeämpi, on vasaran ulottuvuuksiin työskennellessä totuttu. Olennaista on myös ollut riittävän pitkä, jämäkkä terä, joka on kompensoinut rungon järeyttä ja tehnyt työstä sujuvaa ja tehokasta. Sillberg näkee, että vasaran ominaisuudet vastaavat tarvitun työtehtävän vaatimuksiin hyvin. 

Vasaran runko on kestänyt pitkiä työtunteja hyvin ja sen kuumuudesta huolimatta ongelmia ei ole tullut. Vasaran käyttäjät ovat kertoneet, että Xrock XB14 käyttö on helppoa ja kuona irtoaa tehokkaasti. Sepä tuossa hommassa onkin tärkeintä, sanoo Sillberg. 

Positiivisen tuotekokemuksen lisäksi Valtasiirrolla on jatkossakin vahva luotto Marakonin ammattitaitoon. Kumppanina Sillberg luonnehtii Marakonia tarkaksi ja tehokkaaksi. Monen kymmenen vuoden kokemus alasta ja laitteista mahdollistaa erinomaisen asiakaspalvelun ja laadukkaan kädenjäljen. 

quote

Huoltohommat pelittävät aina todella hyvin. Sovimme asiat aina etukäteen ja kaikki on pitänyt juuri kuten olemme sopineet. Saamme aina apua ja he ovat erittäin luotettava kumppani.

Jani Sillberg

Myynti

Tietosuojaseloste

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä