Raskaan sarjan palveluita tarjoava Ukonhauta Oy erottuu osaamisellaan

14.2.2024

Ukonhauta Oy erottuu osaamisellaan ja luottaa vahvaan kumppaniverkostoonsa, jota Marakon on ollut osana 90-luvulta lähtien. Suurteollisuuden tuotanto- ja kunnossapitopalveluita tarjoava Ukonhauta Oy on reilun 30 vuotisen toimintansa aikana kokenut alan muutokset kierrätysvaatimuksista purkutöiden monipuolistumiseen. Rautaisen kokemuksen, laadukkaan laitteiston ja tarkkaan valitun kumppaniverkoston avulla kovan kilpailun alalla menestyvä yritys luottaa osana Normetia toimivan Marakonin asiantuntijuuteen niin laitteiston, kuin muiden palveluiden suhteen. 

Toimintaympäristön muutokset, lainsäädännöt, tiukemmat vaatimukset. Siinäpä suurimmat tekijät, jotka ovat haastaneet teollisen alan toimijoita viimeisten vuosikymmenten aikana. Ukonhauta Oy:n toimitusjohtajana 7 vuotta toiminut Olli Tiilikainen on luotsannut yritystä alati muuttuvassa ympäristössä, jossa hyvien kumppanuuksien merkitys korostuu. Muutoksista huolimatta Ukonhaudan toiminnan periaatteet ovat ja pysyvät: Raskasta työtä ei pelätä, vaan ryhdytään sanoista tekoihin. 

quote

Vuosien saatossa olemme kasvattaneet kokemusta monipuolisista töistä, ja samalla fokusoineet tarkemmin sitä, mitä itse toteutamme. Olemme tarkkoja siitä, että kumppaniverkostomme on luotettava ja laadukas. Marakonin kanssa yhteistyötä on tehty lähes koko yrityksen olemassaolon ajan. 

Olli Tiilikainen

Ukonhaudan toiminnassa suuri fokus on teollisissa seulonta- ja kierrätyspalveluissa. Lisäksi yritys auttaa asiakkaitaan toteuttamaan purkutöitä ja niihin liittyvää kierrätystä tehokkaasti ja kustannustehokkaasti. Myös muut tukevat ylläpito-, huolto- ja kunnossapitotyöt kuuluvat Ukonhaudan palveluvalikoimaan. Vaikka hyvät kumppanuudet ovat tärkeitä, on Ukonhaudan oma, osaava henkilöstö myös keskeisessä asemassa palveluiden laadussa. 

Etenkin purkupuolella kilpailu on todella kovaa. Siellä erotutaan osaamisella, joustavuudella ja monipuolisuudella. Lisäksi yleisesi alalla työvoimasaatavuus on haaste. Olen iloinen siitä, että meillä porukka on viihtynyt. Sillä on ratkaisevan iso merkitys, Tiilikainen sanoo. 

Luottamuksella valittu iskuvasara vahvistaa Ukonhaudan kalustoa 

Pyörillä tai teloilla liikkuvia laitteita Ukonhaudan kalustossa on noin 45. Kalustoon kuuluu muun muassa kuorma- ja pakettiautoja, piikkauskoneita sekä kaivinkoneita. Iskuvasarat ovat Ukonhaudalle elinehto, ja niitä on käytössä purkutöissä sekä terästeollisuuden sivutuotteiden, kuten kuonan käsittelyssä. Viimeisin lisäys kalustoon on Normet Xrock XB18 -vasara, jonka valintaan Ukonhaudan ammattilaiset päätyivät Marakonin suosituksesta. Vasaran hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun edellisen laitteen huolto ei ollut enää kustannuksiltaan järkevää. 

Jos joku muu kuin Normetin tai Marakonin kaveri olisi ehdottanut uutta vasaraa, emme todennäköisesti olisi harkinneet sitä. Tämä vasara oli kuitenkin heti saatavilla ja lisäksi meille tarjottiin mahdollisuus ottaa se koekäyttöön ennen päätöksen tekoa. Tällä oli iso ja tärkeä vaikutus päätöksentekoon, sanoo Tiilikainen.  

Kokeilujakson aikana kävi selväksi, että vasara oli sopiva valinta haluttuun työtehtävään. Xrock XB18 on Ukonhaudalla terästehtaan kuonakappaleiden putsaus- ja rikotustehtävissä. Lisäksi työhön kuuluu muutamia erikoisvaiheita. Kuuman teräksen kanssa työskentely ei ole yksioikoista, sillä lämpötila on vasaran ympärillä jopa 1000-asteista. 

 Hydrauliset lisälaitteet Normet Xrock®-iskuvasarat XB18 hydraulinen iskuvasara

Kokeilimme vasaraa ja totesimme, että tosi hyvä on. Kuumankesto on hyvä, ja pitkä terä kompensoi sitä, että vasaran runko on melko leveä. Pitkällä terällä päästään tekemään tarkkaa työtä, sillä ehjiä rakenteita ei saa hajottaa. Lisäksi voimaa vasarasta löytyy hyvin, kertoo Tiilikainen. 

Kaikki lähtee asiakkaasta 

Uuden vasaran vaativimmat käyttötunnit ovat vielä edessä. Ukonhauta luottaa kuitenkin Normetin ratkaisuihin ja siihen, että vasara hoitaa myös jatkossa työt tehokkaasti ja tarkasti. Normetin ja Marakonin pitkä kokemus laitteista ja alalta mahdollistaa sen, että laitteiden elinkaarta saadaan vahvistettua jokaisessa vaiheessa. 

Sekä Normetin että Marakonin hyvä puoli on se, että tieto heidän myytävistä laitteistaan on todella vahvaa. Heiltä saa aina apua, jos sellaista tarvitsee. Varaosasaatavuus ja tuotetuki on heillä todella vakuuttavaa, Tiilikainen sanoo.  

Jokaisen työn suunnittelu ja toteutus asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan on tärkeä arvo Ukonhaudan toiminnassa. Tämä piirre yhdistää Ukonhautaa ja Marakonia, ja on keskinäisen luottamuksen pohjana. Hommat hoidetaan asiallisesti, ja virheiden sattuessa vastuu kannetaan. 

quote

Normetin kanssa hommat menevät niin kuin on sovittu. Tämän vasaran toimitus ja käyttöönotto meni ilman mitään kriittistä, varaosia oli saatavissa nopeasti ja päädyimme ostamaan vasaran. Normetin ja Marakonin järkevät maksuajat myös vahvistivat päätöstämme. Tyytyväisiä olemme olleet.

Olli Tiilikainen

Myynti

Tietosuojaseloste

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä