Pelicat tietää, mitä Xrock iskuvasaralta vaaditaan

27.2.2024

Maanrakennusalan moniosaaja Pelicat Oy on tottunut toimialansa haasteisiin. Kun töiden määrää ja tahtia on mahdotonta ennustaa, luotettavat kumppanit sekä takuuvarmasti toimivat, työvalmiit tuotteet ovat valttia. Pelicat Oy:n viimeisin vahvistus kalustoonsa on Normet Xrock XB18-vasara, joka keräsi työmaalla heti ensimmäisellä viikolla reilut 30 tuntia kovaa työtä alleen, eikä tahti tule pitkässä projektissa hidastumaan. 

”Kuin haitarin soittoa”, sanoo Pelicat Oy:n omistaja Janne Åman kuvatessaan maanrakennusalaa toimialana. Åmanin yritys Pelicat on nykyaikainen toimija, jonka vahvuuksia ovat nopea reagointikyky, joustavuus projekteissa sekä taito palvella laajasti niin pienissä kuin suurissakin maanrakennustöissä. Muutosten keskellä hyvä suunnittelu auttaa, mutta todelliset menestyjät alalla ovat ne, jotka kehittyvät maailman muutosten mukana. 

quote

Tiivis työ yhteistyökumppaneidemme kanssa on meillä avain joustavuuteen. Lisäksi päivitämme kalustoamme nykyaikaisempaan ajan mukaan ja panostamme hyvinvoivaan henkilöstöön, jolla on tietämystä digitaalisesta rakentamisesta

Janne Åman

Yksi maanrakennustyön haastavista elementeistä on maaperän vaihtelevuus. Pohjatutkimuksista huolimatta isoilla tonteilla on haastavaa saada kokonaiskuvaa siitä, mitä isolla tontilla maan alta lopulta löytyy. Maanrakennuksesta vastaavan yrityksen on kyettävä tekemään pohjatyöt – olipa maaperä millaista tahansa. 

”Etelä-Suomessa ja etenkin rannikoilla maaperä on usein aika liejuista, mutta maan alta voi aina löytyä oikeastaan mitä vaan. Jos vastassa on kalliota, pitää louhinnan jälkeiseen kivien rikotukseen ja kalliokärkien poistamiseen löytyä tehokkuutta vasarasta”, Åman selittää. 

Kaluston uusin lisäys tuli Pelicatille ajankohtaiseksi vastikään, kun pitkäaikaisella työmaalla ilmeni vuoden vaihteessa tarve hyvälle iskuvasaralle. Aikaisemman vasaran tie oli tullut päätökseensä, ja haussa oli uusi vasara, jolta vaadittiin työhön sopivien mittojen lisäksi tehokasta rikontakykyä ja nopeaa toimitusta. Kokoluokaltaan Pelicat valitsi ns. ”välimallin” kokoisen vasaran, joka sopii yrityksen kahteen eri peruskoneeseen. Näin vasaraa päästiin käyttämään monipuolisesti. 

”Tämän vasaran pääsääntöisiä tehtäviä ovat esim. vanhojen betoniperustuksien rikotus ja näin talvisin roudan rikkominen. Viikossa vasaralle tulee keskimäärin 20-30 työtuntia, tehoa ja kestävyyttä pitää vasarasta löytyä”, sanoo Åman. 

Marakon oli yrityksenä Pelicatille uusi tuttavuus, yhtä tuttua myyjää lukuun ottamatta. Tutulle myyjälle soitetusta ensimmäisestä puhelusta vasaran tilaukseen ja toimitukseen edettiin tarpeeseen vastaten nopealla aikataululla. Itse työmaalle vasara toimitettiin lyöntivalmiina tilauksesta alle viikkoa myöhemmin – vain liittimet hankittiin paikalliselta myyjältä ennen työn aloittamista. 

”Vasaran ostaminen ja toimitus menivät todella sujuvasti, yhteydet pelaavat Marakoniin erinomaisesti. Tilausvahvistuksesta meni neljä päivää, niin saimme vasaran työmaalle. Kävimme hakemassa vain liittimet paikalliselta myyjältä, ja aloitimme työt saman tien.”, kertoo Åman. 
 Hydrauliset lisälaitteet Normet Xrock®-iskuvasarat XB18 hydraulinen iskuvasara

Ensimmäisten käyttöviikkojen perusteella Pelicat on ollut tyytyväinen hankintaansa. XB18-vasara on toiminut keskellä sydäntalveakin odotetusti. Åman on tyytyväinen vasaran tehoon ja hallittavuuteen. Tarkkuusvasaroinnissa, kuten kaapeleiden vierestä roudan rikkomisessa, Normet Xrock XB18 on todettu hyvin toimivaksi. 

”Tämä uusi vasara lyö kyllä kunnolla. Se on sopivan kokoinen kahteen koneeseen, joista eniten se on käytössä telakoneessamme. XB18 on tiheälyöntinen ja hydrauliikaltaan tarkka vasara, ja sen lyöntivauhtia saa kiihdytettyä polkimen tahtiin pikkuhiljaa. Esimerkiksi roudan rikotuksessa se on ollut toimiva”, Åman sanoo. 

Nyt muutaman viikon käytön jälkeen vasaraan ei olla oltu tyytyväisiä pelkästään Pelicatin omalla työmaalla.  

quote

Naapurityömaalta pyydettiin, että voitteko tulla tähänkin rikkomaan routaa uudella vasaralla. Sinne mennään tässä lähipäivinä. Hyvät työkalut herättävät huomiota, ja työn jälki puhuu puolestaan.

Janne Åman

Myynti

Tietosuojaseloste

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä