Marakonin innovatiiviset ratkaisut on vauhdittanut Paupek Oy:n menestystä

14.2.2024

Nykypäivänä rakennusalan toimijoilta vaaditaan paljon. Teknologian kehitys ja vaatimusten lisääntyminen haastaa yrityksiä, mutta voi olla myös menestyksen vauhdittaja. Kovassa kisassa pärjäävät ne, jotka eivät pelkää uudistua ja kehittyä. Oulusta lähtöisin oleva Paupek Oy on jo yli 40 vuoden ajan toiminut rakennusteknisen alan edelläkävijä Suomessa, ja luottanut osana Normetia  toimivan Marakonin asiantuntijuuteen lähes koko toimintansa ajan. 

Paupek Oy aloitti toimintansa vuonna 1980 timanttiporaus- ja sahaustöillä pääsääntöisesti teollisuusalalla. Hyvin pian töiden yhteydessä ilmeni myös tarve materiaalin poistamiselle ja purkamiselle. Lukuisten paperikonesaneerausten, perustustöiden ja konepalkkien purkutöiden jälkeen toimintakenttä on muuttunut vuosien saatossa yhä haasteellisemmaksi, ja myös laitteistolta on alettu vaatia enemmän. 

quote

Nykyisin etenkin rakennusten purkutyöt ovat lisääntyneet ja niissä täytyy työskennellä tarkasti ja mahdollisimman vähäisillä ulkoisilla häiriöillä. Vuosien saatossa työkoneisiin on tullut ominaisuuksia, jotka auttavat vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja menetelmiin. 

Pekka Piirala

Suurimmaksi alan muutokseksi Piirala mainitsee kierrättämiseen ja kestävään kehitykseen liittyvät vaatimukset. Nykyään lajittelu tapahtuu työmaalla ja päästöjä seurataan ja kontrolloidaan tarkasti. Tiedon lisääntyminen muun muassa vaarallisista pölyistä ja päästöistä on vauhdittanut innovaatioita. 

Ympäristön ja henkilöstön suojaaminen on tärkeä ja hyvä muutos. Koneiden itsessään täytyy olla sellaisia, ettei niistä synny liikaa päästöjä, ja koneisiin on tullut mm. paineistetut hytit ja suodattimet. EU:n direktiivit määrittävät tekemistä paljon ja ne ovat tiukkoja – joskus me Paupekilla ollaan vielä tiukempia, Piirala kertoo. 

Laitteiston nykyaikaisuus on keskeisessä osassa kilpailukyvyn kehittämisessä 

Paupekin toiminnassa olennaista on olla aina kehityksen kärjessä ja uudistua muutosten myötä. Siksi Paupekilla on luotettu Marakoniin jo vuosikymmenten ajan. Marakon on ollut Piiralan valinta nykyaikaiseksi, mutta ihmisläheiseksi kumppaniksi. 

Maailma kehittyy, mutta me Paupekilla haluamme hoitaa hommat aina hyvin. Laitteiston nykyaikaisuus on tärkeää tässä, ja siksi uudistammekin kalustoa muutamien vuosien välein. Normetin tuotteet ovat olleet meidän uusimpiin tarpeisiimme vastaavia ja käytössä hyvän tuntuisia, Piirala sanoo. 

Viimeisin hankinta Paupekin kalustoon on Normetin Xrock-malliston tehokas XB56 vasara, joka on kovassa käytössä palolaitoksen purkutyömaalla. Normet Xrock-brändin vasaran valinta oli helppo aikaisemmasta kokemuksesta, ja uuden vasaran malliin päädyttiin kauppiaan suosituksesta. Piirala kokee, että sekä myyntiprosessi, että käyttöönotto ovat sujuneet hyvin. 

 Hydrauliset lisälaitteet Normet Xrock®-iskuvasarat XB56 hydraulinen iskuvasara

Kaikki on toiminut oikein hyvin uuden vasaran kanssa. Se on meille tärkeä työkalu, ja se on jatkuvassa käytössä. Valinnan teimme kokoluokan ja tehojen perusteella, ja kauppias suositteli meille kyseistä vasaraa. Käyttöönotto oli helppoa, ja saimme siihen tukea myös kauppiaalta, hän kertoo. 

Tärkeintä ovat loppujen lopuksi ihmiset 

Kovassa käytössä oleva laitteisto vaatii aktiivista ylläpitoa ja huoltoa toimiakseen optimaalisesti. Normetin laitteiden teknologia, esim. automaattirasvarit ja parannellut kotelot sekä tiivisteet ovat parantaneet tuotteiden kestävyyttä. Lisäksi vasaran käytössä voidaan optimoida oikeat paineet ja litramäärät. Luotettavan teknologian lisäksi käyttötuntien ollessa suuria on huolto- ja varaosapalvelun merkitys todella suuri. Kun huollon tarve tulee, täytyy asia hoitaa pikaisesti. 

Normetin etu on se, että talon yhteydet toimivat. Huolto- ja varaosaopalvelut on palvelleet meitä aina erinomaisesti. Tätä en voi korostaa tarpeeksi, sillä on tärkeää, etteivät koneet seiso, sanoo Piirala. 
 

Vaikka laitteiston toimivuus ja nykyaikaisuus on toiminnassa tärkeää, nostaa Piirala tärkeimmäksi seikaksi toiminnassa jälkimarkkinoinnin lisäksi ihmisläheisen toiminnan. Vaikka vuosikymmenet ovat kuluneet, kilpailu markkinoilla on kiristynyt ja tapa tehdä bisnestä on kehittynyt, asiakas kohdataan yksilönä, ja apua tarjotaan aina.  

quote

Meidän alalla äänestetään jaloilla ja jos jokin ei toimi, niin kyllä sitten vaihdetaan toiseen toimijaan. Vaikka laitteet olisivat miten hyviä, se yhteistyön sujuvuus tekee suurimman eron. Normetilla ja Marakonilla ne ovat ne ihmiset, jotka erottavat muista tekijöistä. Asiakkaita on tärkeä kohdella tasa-arvoisesti yrityksen koosta huolimatta. 

Pekka Piirala

Myynti

Tietosuojaseloste

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä