”Marakonilla ihmisiä kohdellaan yksilöinä ja heidän työpanostaan arvostetaan aidosti”

30.11.2021

Minkälainen yritys Marakon on työnantajana? Juhlavuoden kunniaksi kävimme jututtamassa kahta henkilöä, joista toinen on vasta aloittanut uransa Marakonilla, ja toinen eläköitynyt yrityksestä muutama vuosi sitten.

Vilma Suokas on Marakonin uusimpia tulokkaita. Hän aloitti työt varastotyöntekijänä maaliskuun lopussa, ja vastaa varastolla muun muassa tavaran vastaanotosta, huollon varaosatoimituksista sekä varaosien lähetyksestä ulkomaille. Trukilla päivittäin ajelevan Vilman tiimissä on neljä henkilöä, jotka kaikki tekevät saman tyyppistä varastotyötä.

Pidempi kokemus Marakonista on puolestaan Teuvo Soppelalla, joka työskenteli Marakonilla lähes 30 vuoden ajan. Hän päätyi yritykseen töihin vuonna 1989, kun yrityksen omistaja Kari Veijalainen pyysi häntä vetämään Rammerin vasaroiden kotimaan huoltotoimintaa. Vuonna 2018 eläköitynyt Teuvo eli ”Teva” muistelee Marakonin vuosiaan lämmöllä.

Tykkäsin kovasti olla Marakonilla töissä. Vaikka töitä tehtiin kädet rasvassa, sain olla päivittäin tekemisissä asiakkaiden kanssa. Pidin myös siitä, että toiminnassa keskityttiin aina asiakkaiden palvelemiseen eikä aikaa käytetty turhiin sisäisiin palavereihin”, kertoo Teuvo.

Perheyritysmäinen työkulttuuri

Sekä Vilma Suokas että Teuvo Soppela kehuvat Marakonin perheyritysmäistä työkulttuuria, jossa omistajataho on luontevasti päivittäin mukana yrityksen toiminnassa.

”Olen viihtynyt Marakonilla todella hyvin. Yritys on pienempi kuin aikaisempi työnantajani, ja koen, että täällä ihmisiä kohdellaan enemmän yksilöinä ja heidän työpanostaan arvostetaan aidosti”, sanoo Vilma.

”Yksi parhaista asioista pienehkössä perheyrityksessä on välitön kommunikaatio kaikkien kanssa. Jos tarvitsee mielipidettä tai apua, niin asioista voi puhua suoraan toimitusjohtajan tai omistajan kanssa eikä turhia välikäsiä ole, päättää Teuvo.

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä