Lisälaitteiden vuokraus on kätevää ja tuo joustoa liiketoimintaan

23.10.2020

Marakon myy, vuokraa ja huoltaa rikotukseen, louhintaan, purkuun ja materiaalikäsittelyyn tarkoitettuja laitteita.
Käytännössä kaikkia laitteita, joita yrityksessä myydään, on mahdollista myös vuokrata.

”Asiakas lähestyy meitä useimmiten tarve edellä. Me vastaamme tähän tarjoamalla heille sopivaa työvälinettä kunkin tarpeen ja kaluston mukaan. Tarvittaessa myös toimitamme vuokralaitteet asiakkaan työmaalle joustavasti ja kilpailukykyiseen hintaan”, kertoo Marakonin myyntipäällikkö Pedro Bejarano.

Yleisin tilanne vuokrauksen taustalla on se, että asiakas tarvitsee työvälinettä tilapäiseen käyttöön.

Tällainen asiakas on esimerkiksi purkutöihin ja kierrätykseen erikoistunut Purkupiha Group, joka vuokraa Marakonilta säännöllisesti iskuvasaroita työmailleen. Heillä vuokrauksen kesto on tyypillisesti noin 1-2 kuukautta tai kulloinkin kyseessä olevan projektin pituinen.

”Vuokraamme lisälaitteita silloin, kun oma iskuvasarakalustomme ei riitä kaikille työmaillemme yhtäaikaiseen käyttöön. Vuokrauksen suurin hyöty on siinä, että kalustoa voidaan hankkia joustavasti kulloiseenkin tarpeeseen eikä rahaa sitoudu vasaroihin, jotka olisivat sitten osan vuodesta ehkä käyttämättä”, kertoo Purkupiha Groupin laitepäällikkö Ismo Sivula.

Lisälaitteiden vuokraus Marakonilta on sujunut luontevasti jo pidemmän aikaa, sillä molempien yritysten laatuvaatimukset ovat korkealla ja kohtaavat hyvin toisensa.

”Marakonin tarjoama Rammer-tuotemerkki vastaa meidän laatuvaatimuksiamme ja on meille omien iskuvasaroidemme kautta jo entuudestaan tuttu. Myös varaosa- ja huoltotoiminta on heillä erittäin nopeaa silloin kun sitä tarvitaan”, kehaisee Sivula.

Toinen Marakonin vuokralaitteita käyttävä asiakas on Oitissa toimiva Maanrakennus ja mittaus Säteri Oy, joka vuokraa iskuvasaroita ja purkulaitteita satunnaisiin tarpeisiin. Vuokrasopimusten kestot vaihtelevat päivästä muutamaan viikkoon. Vuokrauksen suurin hyöty syntyy siitä, että laitteet saadaan käyttöön juuri siksi aikaa, kun niitä tarvitaan.

”Aloitimme yhteistyön Marakonin kanssa muutama vuosi sitten kun aloimme vuokrata heiltä lisälaitteita purkutyömaillemme. Heiltä olemme aina saaneet laitteet käyttöömme juuri oikealla hetkellä ja sellaisella varustuksella, kun olemme pyytäneet. Meille tällainen joustava toimintamalli sopii täydellisesti”, kertoo Maanrakennus ja mittaus Säteri Oy:n toimitusjohtaja Antti Säteri.

Marakonin kysytyimpiä vuokratuotteita ovat iskuvasarat, joiden osuus on noin kaksi kolmasosaa kaikesta vuokrauksesta. Tämän lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat kourat, pulveroijat, murskakauhat ja betonileikkurit. Yhteensä vuokrakalustossa on noin 30 lisälaitetta.

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä