Normet MRB Oy

Marakon ja Rambooms ovat nyt Normet MRB Oy. Palveluksessamme on 35 henkilöä. Tuotteiden kestävä kehitys, turvallisuus ja vastuullisuus ovat tärkeä osa toimintaamme ja strategiaamme.

Yrityksemme ovat tunnettuja laadukkaista tuotteistaan sekä osaavasta asiantuntijapalvelustaan. Marakon on Suomen suurin iskuvasaroita ja kaivinkoneiden hydraulisia lisälaitteita tarjoava yritys ja Rambooms puomiliiketoiminnan globaali markkinajohtaja.

Marakon

Marakon on perustettu vuonna 1981 ja yrityksemme täytti hiljattain 40 vuotta.

Marakon myy, vuokraa ja huoltaa korkealaatuisia hydraulisia iskuvasaroita ja kaivuukoneiden lisälaitteita Suomessa. Yrityksemme tunnetaan korkealaatuisista tuotteistaan sekä laadukkaasta huolto- ja varaosapalvelustaan.

Marakon tunnetaan edelleen Rammer-vasaroista, joita on valmistettu Lahdessa Marakonin naapurissa sijaitsevalla Sandvikin tehtaalla yrityksen koko 40-vuotisen historian ajan. Rammerin iskuvasarat ovat tuttu näky työmailla ympäri Suomea ja ”rammeroinnista” onkin tullut synonyymi kiven rikottamiselle.

Puomiliiketoiminta

Rambooms on puomiliiketoiminnan globaali markkinajohtaja, joka investoi voimakkaasti uusiin teknologioihin. Rambooms on toimittanut ja asentanut noin 4 000 rikotuspuomia asiakkailleen kaikissa maanosissa.

Globaali rikotuspuomibusiness kehittyy jatkuvasti kaivosteollisuuden imussa. Arvometallien lisäksi tarve akkuteknologioissa käytettäville mineraaleille on kasvanut merkittävästi. Yhteiskunnan sähköistyessä autot sekä mobiililaiteet tarvitsevat yhä kestävämpiä akkuja. Marakonilla varmistamme omilla tuotteillamme, että työskentely kaivoksissa on mahdollisimman tehokasta ja turvallista.

Kuva Marakonin työntekijästä puomien kanssa
Kuva Marakon mies töissä

Meille töihin

Tule mukaan viemään suomalaista osaamista maailmalle. Marakon on kasvanut alansa merkittäväksi toimijaksi ja tarjoaa monipuolisia työtehtäviä erilaisista ammatti- ja koulutustaustoista tuleville tekijöille.

Lue lisää

Marakonin 40 -historia

Marakonin historia kantaa aina 40 vuoden taakse. Vuonna 1981 Kari Veijalainen perusti perheyrityksen, jonka tuotteisiin on lähes alusta alkaen kuuluneet Rammerin iskuvasarat. Marakonista on kasvanut 40 vuoden aikana pienestä perheyrityksestä lähes 40 henkeä työllistävä kansainvälistä liiketoimintaa harjoittava yritys.

Marakon on saanut vuosien mittaan tunnustusta asiantuntemuksesta, varaosien saatavuudesta, asiakaspalvelusta sekä huollon saatavuudesta ja ammattitaidosta.

Tutustu perheyrityksen mielenkiintoisiin vaiheisiin ja hienoon kasvutarinaan.

Kuva aurinkopaneelit illalla

Vastuullisuus

Kestävän kehityksen tuotteet, turvallisuus ja vastuullisuus ovat tärkeä osa Marakonin strategiaa. Vastuullisuus on tapamme toimia. 2021 luotu vastuullisuusohjelmamme perustuu huomioihimme ympäristöstä ja ottaa huomioon Marakonille sekä sidosryhmillemme keskeisimmät ja tärkeimmät vastuullisuusnäkökohdat.

Lue lisää

Ajankohtaista

”Marakonilla ihmisiä kohdellaan yksilöinä ja heidän työpanostaan arvostetaan aidosti”

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset tuotteet, kampanjat ja asiantuntijoiden vinkit suoraan sähköpostiin ensimmäisten joukossa.

Ota yhteyttä