Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

9.1.2023

Normet on sopinut ostavansa rikotuspuomeja valmistavan ja toimittavan Rambooms Oy:n sekä hydraulivasaroita ja hydraulisia lisälaitteita maanrakennus-, murskain- ja kaivosteollisuudelle toimittavan Marakon Oy:n.

Ramboomsin ja Marakonin liiketoiminnot muodostavat Marakon-konsernin, jolla on tuotantolaitos Lahdessa. Konsernilla on laaja asiakaskunta, ja sen tuotteita löytyy useimmilta kaivosmarkkinoilta ja maanrakennusteollisuudesta. Marakon-konsernin palveluksessa on 35 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 26 miljoonaa euroa.

”Rambooms ja Marakon tunnetaan korkealaatuisista tuotteista”, sanoo Normetin toimitusjohtaja Ed Santamaria. ”Yritysoston myötä Normet vahvistaa asemaansa rusnaus- ja murskaustuotteissa sekä tukee kaivosalan ja rakennusteollisuuden automaation ja sähköistymisen edistämistä. Toivotamme Marakon-konsernin henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Normet Oy:öön ja tuemme heidän kasvuaan ja kehitystään.”

”Viimeisten 40 vuoden aikana Marakon ja Rambooms ovat kasvaneet yhdessä liikekumppaneidemme ja henkilöstömme kanssa. Luotamme, että tämä yritysosto mahdollistaa näiden yhteisten menestystarinoiden jatkumisen. Koska tämä virstanpylväs on askel kohti uusia mahdollisuuksia edistyä ja menestyä, olemme innoissamme voidessamme seurata molempien yhtiöiden saavutuksia tulevaisuudessa”, kommentoi MRB-Holding Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Veijalainen.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä edellyttäen, että tavanomaiset kaupan toteutumisen edellytykset täyttyvät. Osapuolet ovat sopineet, että kauppaan liittyviä taloudellisia yksityiskohtia ei julkisteta. 

Lisätietoja:  
Ed Santamaria, toimitusjohtaja, Normet Group Oy 
Puh: 050 477 8102 
Sähköposti: ed.santamaria@normet.com   

Kaj Koskela, toimitusjohtaja, Rambooms Oy ja Marakon Oy
Puh: 040 847 4080
Sähköposti: kaj.koskela@marakon.fi
 
Normet on nopeasti kasvava ja innovatiivinen teknologiayritys, joka tarjoaa jatkuvia parannuksia maanalaisiin rakentamis- ja kaivosprosesseihin lisäämällä tällä tavoin turvallisuutta, tuottavuutta ja kannattavuutta. Kokonaisvaltaiset tekniset ratkaisumme luovat lisäarvoa alentamalla kustannuksia ja lyhentämällä prosessien kiertoaikoja ja niiden kehittäminen lähtee ihmisten hyvinvoinnista ja ympäristöstä huolehtimisesta. Normetilla on laaja tuotetarjoama maanalaiseen tunneli- ja kaivostoimintaan: laitteet, rakennuskemikaalit, kallion lujitetuotteet sekä palvelut. Normet työllistää yli 1 600 ammattilaista ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 359 miljoonaa euroa. Normet on kotimainen globaalisti toimiva yhtiö, jolla on yli 50 toimipistettä 30 eri maassa. Lue lisää osoitteessa www.normet.com.

Lue myös

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Marakon tuo markkinoille oman hydraulisten iskuvasaroiden malliston 

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Lielahden Autokeskus valitsi Kempowerin latauslaitteet

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä