Mielenkiintoinen vuosi takana – ”Hydraulisten työlaitteiden lisäksi panostamme sähköistyvään työkonekantaan”

3.9.2021

Kun vuosi sitten aloitin Marakon-konsernin toimitusjohtajana, luulin että korona pandemia olisi jo hellittämässä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut vaan toinen aalto iski vielä ennen vuoden vaihdetta ja kolmas kesän aikana. Nyt rokotekattavuus alkaa olla jo niin korkealla tasolla, että luotan pahimman olevan ohi.

Koronan vaikutus talouselämään on vaihdellut paljon toimialasta riippuen. Rakentaminen on pysynyt korkealla tasolla tai jopa hieman kasvanut. Hyvä näin, sillä ns. huonoina aikoina on hyvä investoida, jotta suhdanteiden parantuessa kilpailukyky on kunnossa.

Kuluvan vuoden suurimpana haasteena ovat olleet raaka-aineiden ja erilaisten komponenttien saatavuus. Tämä on vaivannut valmistavaa teollisuutta, ja myös Marakon-konsernia. Näiden asioiden kanssa on ”painittu” ja tähän mennessä niistä on kohtuudella selviydytty. Se on vaatinut asioiden ennakointia ja katsomista hieman kauemmas kuin nurkan taakse.

Vuosi 2021 on Marakonille 40v-juhlavuosi. Marakon tunnetaan erittäin hyvin Rammer-vasaroista, joita on valmistettu Lahdessa yrityksen naapurissa koko sen 40-vuotisen historian ajan. Ne ovat tuttu näky työmailla ympäri Suomea ja ”rammeroinnista” onkin tullut synonyymi kiven rikottamiselle. Suomen Rammer-kantaa huoltaa ja ylläpitää Marakonin ammattitaitoinen huolto- ja sopimushuoltoverkosto. Toiveenamme oli juhlistaa merkkipäiväämme yhdessä asiakkaidemme, kumppaneidemme ja henkilöstömme kanssa Maxpo-näyttelyssä, mutta koronarajoitteiden vuoksi se ei valitettavasti ollut mahdollista.

Nyt suuntaamme kohti seuraavaa aikakautta. Olemme päivittäneet strategiamme ja sisällyttäneet siihen vastuullisuusohjelman. Uusi suuntamme nojaa vahvasti megatrendeihin, joista näkyvimmin esillä on energiasiirtymä fossiilisista polttoainesta uusiutuvaan energiaan. Tämä siirtymä on synnyttämässä uudenlaista teollisuutta sähköenergian varaamisen ja sen lataamisen ympärille.

Me näemme tässä muutoksessa suuren potentiaalin ja haluamme olla siinä mukana heti alusta alkaen. Tämän vuoden alussa aloitimme X-Power akkujärjestelmien edustuksen, jota nyt syyskuun alussa täydennämme Kempowerin latauslaitteilla. Jatkossa hydraulisen lisälaitteen hankkinut asiakas saa meiltä myös energian varaus- ja latauslaitteita uudelle sähköiselle työkoneelle.

Rikotuspuomeja valmistavan Marakon konserniin kuuluvan Ramboomsin suhdanteet ovat olleet erittäin suotuisat, sillä metallien maailmanmarkkinahinnat ovat korkealla ja sähköistyminen lisää kaivannaisteollisuutta merkittävästi. Uudet kaivokset tulevat toimimaan erittäin vastuullisesti ja energiatehokkaasti, ja nämä trendit ovat hyvin linjassa vastuullisuusohjelmamme ja uuden strategiamme kanssa. Tästä on hyvä jatkaa kohti alkavaa syksyä.

Työn iloa ja reipasta syksyä kaikille!

Kaj Koskela
Toimitusjohtaja

Lue myös

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Marakon tuo markkinoille oman hydraulisten iskuvasaroiden malliston 

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Lielahden Autokeskus valitsi Kempowerin latauslaitteet

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä