Marakonin 175 aurinkopaneelia tuottaa vuodessa 60 000 kWh

10.5.2022

Marakon investoi syksyllä 2021 aurinkosähköjärjestelmään ja asennutti aurinkopaneelit Lahdessa sijaitsevan toimitilakiinteistönsä katolle. Järjestelmää tehostamaan kiinteistön seinään asennettiin Xelectrixin toimittama energiaa varastoiva akkujärjestelmä, joka varastoi aurinkopaneeleiden tuottamaa ylijäämäsähköä.

Aurinkopaneelit ja energiaa varastoivat akkujärjestelmät ovat olleet käytössä nyt puoli vuotta. Runsasluminen talvi on tuottanut omat haasteensa, mutta selkeitä ja positiivisia lukuja päästään jo nyt tarkastelemaan. Aurinkopaneelit toimitti ja asensi lahtelainen, alan merkittävimpiin toimijoihin kuuluva Lem-Kem Oy.

”Marakonille asennettiin 175 aurinkopaneelia ja käytössä on kolme verkkoinventteriä, joiden avulla aurinkopaneelien tuottama tasasähkö muunnetaan sähköverkossa käytettäväksi vaihtosähköksi. Marakonille asennettujen aurinkopaneelien avulla saadaan tuotettua noin 60 000 kWh vuodessa”, kertoo Lem-Kemin Energiatiimin vetäjä Jyri Kelin.

Jotta saadaan aurinkopaneelien avulla tuoten sähkön määrälle mittasuhteen kohdilleen, niin tässä pari esimerkkiä arjesta. Sähkösaunan lämmittämiseen menee noin 10 kWh, joten saunan lämmittäisi 6000 kertaa. Tesla S:n akun koko on 85 kWh, eli Teslan akun lataisi täysin tyhjästä täyteen n. 700 kertaa. Moccamasterin teho on 1,5 kWh ja täysi pannullinen valmistuu kuudessa minuutissa. Näin ollen 1,5k Wh riittää keittämään kymmenen pannullista ja 60 000 kWh riittää keittämään 400 000 pannullista.

Marakon hyödyntää varastointiin akkuteknologiaa

Marakonin tavoitteena on tuottaa sähköenergiaa ympäristöystävällisesti ja hyödyntää sitä omassa toiminnassa. Omassa käytössä oleva toimintamalli on myös erinomainen mahdollisuus esitellä Xelectrix -akkujärjestelmien hyötyjä asiakkaille.

”Aurinkopaneelien kautta paras tuotto saadaan luonnollisestikin keväällä ja kesällä. Akkuteknologiaa hyödyntämällä energiaa voidaan hyödyntää myös silloin, kun aurinko ei paista. Mitä enemmän tuotettua energiaa voidaan hyödyntää omaan käyttöön, sitä kannattavampaa sen käyttö on. Joissakin tapauksissa Yritys voi myös myydä varastoitua energiaa sähköyhtiöille, jolloin tästä voi syntyä jopa kassavirtaa” tarkentaa Kelin aurinkoenergian sekä akkuteknologian yhteiskäytön hyötyjä.

Marakonilla aurinkopaneelien tuottama ylijäämäsähköä varastoidaan Xelectrix PowerBox Wall -akkujärjestelmään, jonka varastointikapasiteetti on 20 kWh.

Vuoden 2019 lukuihin verrattuna, Marakonin sähkönkulutuksesta noin 20 % tuotetaan tällä hetkellä aurinkoenergian avulla. Suomessa kiinteistöjen vastaava keskivertoluku on 15 %.

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä