Marakon tuo markkinoille kaivuukoneeseen liitettävän Dipperfox-kantojyrsimen ja Fortressin korkealaatuiset betonileikkurit

20.1.2021

Marakon tuo Suomen markkinoille kaksi uutta lisälaitesarjaa.

Virolainen Dipperfox on kaivuukoneeseen liitettävä kantojyrsin. Pystyakselin ympäri pyörivät leikkuuterät tekevät siitä jopa 10 kertaa nopeamman kuin useimmat kilpailijansa. Jyrsin sopii kaikenlaisiin yli 15 tonnin kaivuukoneisiin. Metsätöiden lisäksi sitä voidaan hyödyntää myös urbaaniympäristön haasteissa. Kantojyrsin murskaa minuutin aikana 2–3 kantoa siististi ja tehokkaasti.

Tuotevalikoimaan lisätään myös Fortress-betonileikkurit, jotka tunnetaan ennen kaikkea tehostaan ja korkeasta laadustaan. Tuotteet ovat rakenteeltaan vahvoja ja ne on suunniteltu massiivisiin purkutöihin, joissa tarvitaan maksimaalista tehoa ja luotettavuutta. Laitteiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa yhdysvaltalainen ShearCore, joka on siirtänyt monivuotisen kokemuksensa teräsleikkureiden valmistuksesta myös purkutyölaitteisiin.

Marakonin toimitusjohtaja Kaj Koskela kommentoi uudistunutta tuotevalikoimaa näin:

”Työkoneiden käyttö monipuolistuu jatkuvasti. Siinä missä ennen tehtiin töitä pelkän kauhan avulla, on lisälaitteiden tarve tänä päivänä huomattavasti suurempi, kun eri työvaiheisiin on kehitetty omat työlaitteensa. Me haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman monipuolisen lisälaitevalikoiman, jonka avulla he voivat kasvattaa oman työnsä tuottavuutta ja turvallisuutta.”

Työlaitteiden lisäksi Marakonin tuotevalikoimasta löytyy myös viime syksynä lanseeratut OilQuick-pikakiinnittimet. QilQuickin luoman ekosysteemin avulla, kaikki hydrauliset työlaitteet voidaan liittää työkoneeseen nopeasti ja turvallisesti ilman, että kuljettaja poistuu lainkaan koneen ohjaamosta.

”Asiakkaidemme kokemukset OilQuickin käytöstä ovat erittäin myönteisiä. Suurin hyöty automaattisesta pikakiinnittimestä saadaan tyypillisesti purku-urakoissa, joissa lisälaitetta saattaa joutua vaihtamaan useita kertoja yhden työpäivän aikana. Jokainen askel liukkaalla kalliolla tai purkutyömaan betonin keskellä on myös kuljettajalle turvallisuusriski ja tehotonta ajankäyttöä”, jatkaa Koskela.

Juhlavuosi tuo mukanaan uusia aluevaltauksia

Vuosi 2021 on merkkivuosi Marakon-yhtiöille, sillä toiminnan aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 40 vuotta. Tänä aikana yritys on kehittynyt iskuvasaratalosta laajan valikoiman lisälaitetaloksi, joka tunnetaan myös ammattitaitoisesta varaosa- ja huoltopalveluistaan.

”Marakonilla on takanaan upea historia, jota tulemme juhlistamaan tänä vuonna asiakkaidemme ja henkilöstömme kanssa. Yhtä aikaa katseemme on suunnattu tulevaisuuteen, sillä nyt on aika miettiä ennakkoluulottomasti myös täysin uusia liiketoimintapolkuja”, sanoo Koskela.

Marakonin uusin aluevaltaus ovat energiaa varastoivat X-Power akkujärjestelmät, joista yritys solmi edustussopimuksen itävaltalaisen xelectrix Powerin kanssa viime vuoden lopulla. Akkujärjestelmää voidaan soveltaa laajasti, sillä käyttökohteita löytyy sekä maanrakennusalan sisältä että sen ulkopuolelta.

”Sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet ja -laitteet yleistyvät hurjaa vauhtia, ja me haluamme olla mukana luomassa tätä kasvua. Energiaa varastoivien akkujärjestelmien myötä tarjoamme kustannustehokkaita ja ilmastomyönteisiä ratkaisuja esim. dieselgeneraattoreiden korvaamiseksi. Järjestelmää voidaan hyödyntää myös esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuuden optimoinnissa tai sähköautojen latauksessa. Työskentelemme aktiivisesti toimialamme hiilijalanjäljen pienentämiseksi, sillä halumme toimia entistäkin vastuullisemmin seuraavien vuosien ja vuosikymmenien aikana”, päättää Koskela.

Lisätietoja:

Kaj Koskela, toimitusjohtaja, puh. 040 847 4080

Linkit tuotesivuille:

Dipperfox

Shearcore

Oilquick

X-Power

Marakon-konserniin kuuluu Marakon Oy, Rambooms Oy ja MRK-Rent Oy. Konsernin palveluksessa on 35 henkilöä ja sen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa.

Marakon Oy myy, vuokraa ja huoltaa korkealaatuisia hydraulisia iskuvasaroita ja kaivuukoneiden lisälaitteita Suomessa. Yritys tunnetaan korkealaatuisista tuotteistaan sekä laadukkaasta huolto- ja varaosapalvelustaan. Marakonin uusin aluevaltaus ovat energiaa varastoivat X-Power akkujärjestelmät, jonka avulla voidaan vähentää energian kulutusta ja lisätä akkujärjestelmään liitettävän laitteeen energiatehokkuutta.

Rambooms Oy on puomiliiketoiminnan globaali markkinajohtaja, joka investoi voimakkaasti uusiin teknologioihin. Rambooms on toimittanut ja asentanut yli 3500 rikotuspuomia asiakkailleen kaikissa maanosissa.

Vuosi 2021 on merkkivuosi Marakon-konsernille, sillä yrityksen toiminnan aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 40 vuotta. 

Lue myös

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Marakon tuo markkinoille oman hydraulisten iskuvasaroiden malliston 

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Lielahden Autokeskus valitsi Kempowerin latauslaitteet

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä