Marakon päivitti strategiansa – keskiössä vastuullisuus ja premium-tuotteet

10.6.2021

Juhlavuottaan viettävä Marakon on päivittänyt kevään aikana strategiansa. Strategiatyön taustalla ovat viime vuoden lopulla tuotevalikoimiin lisätyt uudet tuotteet sekä kasvava paine entistäkin vastuullisempaan liiketoimintaan.

”Uudessa strategiassamme vastuullisuus on integroitu merkittäväksi osaksi liiketoimintaamme. Keskitymme jatkossa entistäkin vahvemmin premium-tuotteisiin, jotka tukevat kestävän kehityksen tavoitteitamme. Haluamme myös vaikuttaa tuotteidemme elinikään laadukkaan huollon, varaosapalvelun sekä kierrätysratkaisujen avulla, ja tätä tarkoitusta varten rekrytoimme elinkaaripalveluista vastaavan henkilön kesän aikana” sanoo Marakon-konsernin toimitusjohtaja Kaj Koskela.

Iskuvasaratalona tunnettu Marakon lisäsi viime vuoden lopussa tuotevalikoimiinsa sähköenergiaa varastoivat akkujärjestelmät. Itävaltalaisen Xelectrixin toimittamia X-Power -akkujärjestelmiä voidaan hyödyntää tehokkaasti sekä maanrakennusalalla että lukuisissa muissa käyttökohteissa.

”Käynnissä on voimantuottoon liittyvä murros, ja polttoainekäyttöisiä työlaitteita aletaan korvata sähkökäyttöisillä. Tämä tarjoaa runsaasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sillä työmailla ei ole aina ei ole mahdollisuutta tukeutua valtakunnan verkkoon. Akkujärjestelmät vastaavat tähän tarpeeseen ja niiden avulla olemme myös vahvasti mukana maanrakennusalan hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä”, jatkaa Koskela.

Nyt tehty strategiatyö on osa Marakonin juhlavuoden toimintaa. Vuosi huipentuu syksyllä, kun yritys täyttää pyöreät 40 vuotta. Viestinnässä juhlavuotta ilmentää tunnus, joka kuvaa yrityksen neljän vuosikymmenen mittaista historiaa ja toiminnassa olevan iskuvasaran terää.

”40 vuotta on hieno saavutus. Uudistetun strategian myötä varmistamme, että olemme kestävään liiketoimintaan panostavien asiakkaidemme ykkösvalinta tulevinakin vuosina”, päättää Koskela.

Kuva Kaj Koskelasta

Kaj Koskela

Toimitusjohtaja

Lue myös

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Marakon tuo markkinoille oman hydraulisten iskuvasaroiden malliston 

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Lielahden Autokeskus valitsi Kempowerin latauslaitteet

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä