Marakon investoi energiaa varastoivaan aurinkosähköjärjestelmään ja alkaa esitellä sitä myös asiakkailleen

16.6.2021

Marakon investoi aurinkosähköjärjestelmään ja asennuttaa aurinkopaneelit Lahdessa sijaitsevan toimitilakiinteistönsä katolle. Järjestelmää tehostamaan kiinteistön seinään asennetaan Xelectrixin toimittama energiaa varastoiva akkujärjestelmä, joka varastoi aurinkopaneeleiden tuottamaa ylijäämäsähköä.

”Tavoitteenamme on tuottaa sähköenergiaa ympäristöystävällisesti ja hyödyntää sitä omassa toiminnassamme. Laskelmiemme mukaan toimitilakiinteistömme kokonaissähkönkulutus pienenee aurinkopaneelien ja akkujärjestelmän myötä noin kolmasosan sen nykyisestä tasosta. Yhtä aikaa meille tarjoutuu hieno mahdollisuus esitellä omia akkujärjestelmiämme asiakkaillemme, kertoo Marakonin Xelectrix-tuotelinjasta vastaava tuotepäällikkö Konsta Leino.

Aurinkopaneelien tuottama ylijäämäsähköä aletaan varastoida Xelectrix PowerBox Wall -akkujärjestelmään, jonka varastointikapasiteetti on 20 kWh. Varastoitua energiaa voidaan käyttää hyväksi silloin kun aurinko ei paista.

”Aurinkopaneelit yleistyvät kiinteistöissä ja kerrostaloissa, joissa ylijäämäsähköä voidaan hyödyntää esimerkiksi sähköautojen lataukseen. Kompaktin kokonsa puolesta PowerBox Wall -malli mahtuu kätevästi myös omakotitalon tai kerrostalon tekniseen tilaan”, jatkaa Leino.

Lem-Kemin toimittamat aurinkopaneelit asennetaan paikoilleen loppukesästä ja seinään kiinnitettävä energiajärjestelmä viimeistään alkusyksyllä. Tämän jälkeen Marakon alkaa demota järjestelmää myös asiakkailleen esittelemällä tarkempia lukuja sähkön tuotannosta, sen varastoinnista ja varastoidun energian hyödyntämisestä yrityksen omaan käyttöön. Hankkeelle on myönnetty Business Finlandin energiatuki, jonka osuus on 20 % kokonaiskustannuksista.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on lisätä toimitilakiinteistön läheisyyteen myös sähköautojen latauspisteitä.

Lue myös

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Marakon investoi energiaa varastoivaan aurinkosähköjärjestelmään ja alkaa esitellä sitä myös asiakkailleen

Lue lisää

Marakon tuo markkinoille kaivuukoneeseen liitettävän Dipperfox-kantojyrsimen ja Fortressin korkealaatuiset betonileikkurit

Lue lisää

”Marakonilla ihmisiä kohdellaan yksilöinä ja heidän työpanostaan arvostetaan aidosti”

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä