Lielahden Autokeskus valitsi Kempowerin latauslaitteet

15.9.2022

Logistiikka- ja kuljetusala ovat murroksessa, kun asiakkaat ja sidosryhmät vaativat entistä vastuullisempia tekoja. Suomessa liikenteen päästövähennystavoite on päästöjen puolittaminen vuoteen 2030 mennessä ja tämä vaatii merkittäviä toimenpiteitä logistiikka-alan toimijoilta.  

Lielahden Autokeskus Oy otti syksyllä 2021 tilanteessa aktiivisen toimijan roolin ja on ensimmäisenä yrityksenä Pohjoismaissa aloittanut dieselkäyttöisten kuorma-autojen muuttamisen sähkökuorma-autoiksi. Muutosprosessissa kuorma-auton dieselmoottori puretaan ja tilalle asennetaan sähkömoottori, akusto ja muu sähköajoneuvojen vaatima tekniikka. 

Lielahden Autokeskukselta valmistuvien sähköisten kuorma-autojen mukana asiakkaalle toimitetaan Kempowerin T-sarjan liikuteltava latauslaite. Markkinoilla on erilaisia latausteknologioita, joita Lielahdessa on kehitystyön aikana tutkittu tarkkaan. 

”Viisivuotisen kehitystyön aikana olemme todenneet, että Kempowerin irrallinen ja siirreltävä latauslaite on luotettavin sekä kustannustehokkain ratkaisu. Vaihtoehtona olisi ollut käyttää kuorma-autoon kiinteästi asennettavaa latauslaitetta. Ne ovat kuitenkin hyvin herkkiä lialle ja kosteudelle. Mikäli tällainen autoon kiinteästi asennettu latauslaite menisi vikatilaan, jouduttaisiin koko auto ottamaan pois ajosta huollon ajaksi”, kertoo Lielahden Autokeskuksen toimitusjohtaja Mikko Leppälahti

Sähköisten hyötyajoneuvojen kysyntä kasvaa 

Kuorma-autojen konvertoiminen sähköiseksi sopii loistavasti Lielahden Autokeskuksen toimintafilosofiaan ja tukee kestävän kehityksen ideologiaa. Kerran kestäväksi rakennettua ei heitetä pois, vaan konvertoinnin avulla täysin käyttökelpoinen kuorma-auto saa uuden elämän. 

Ensimmäisen konvertoidun kuorma-auton Lielahden Autokeskus on toimittanut Äänekosken sellutehtaalle. Mielenkiinnolla odotetaan tuloksia, kun sähköistä kuorma-autoa päästään kunnolla vertaamaan dieselmoottorilla varustettuihin kuorma-autoihin.  

”Oikeita asioita selvästi teemme. Kysyntä sähköisille hyötyajoneuvoille kasvaa koko ajan ja teemme parhaamme, jotta voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin. Kempowerin latauslaitteisiin olemme olleet tyytyväisiä ja niitä myös asiakkaillemme suosittelemme”, Leppälahti kertoo. 

Kempowerin latauslaitteiden monipuoliset hyödyt

”Tutkimustemme perusteella päädyimme Kempowerin T-sarjan latauslaitteisiin, jotka ovat ehdottomasti alan parhaita”, Leppälahti sanoo ja huomauttaa, että siirreltävä latauslaite tarjoaa myös mahdollisuuden ladata useampia eri sähkökäyttöisiä ajoneuvoja eikä ole sidottu vain yhden auton käyttöön. 

Kempowerin T-sarjan latauslaitteet ovat helposti siirreltäviä ja ne kestävät haastavissakin työolosuhteissa. Tasavirtalatauksen avulla lataat työkoneen nopeammin ja suuremmalla teholla, kuin vaihtovirtalatauksella.  Siirrettävällä latauslaitteella voidaan mahdollistaa esimerkiksi nopeat välilataukset jakeluketjun eri pisteissä. 

Yhdessä energiaa varastoivan akkujärjestelmän ja mobiilin latausjärjestelmä kanssa lataaminen onnistuu silloinkin, kun valtakunnallista verkkoa ei ole käytettävissä. 

Kiinnostuitko ja haluatko tietää lisää Kempowerin latauslaitteista?  

Ota yhteyttä:

Kaj Koskela, toimitusjohtaja 
kaj.koskela@marakon.fi, +35840 847 4080


Lue myös

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Marakon tuo markkinoille oman hydraulisten iskuvasaroiden malliston 

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Lielahden Autokeskus valitsi Kempowerin latauslaitteet

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä