”Haluan onnitella Marakon-konsernia heidän juhlavuonnaan ja toivon, että yhteistyömme jatkuu vielä toisetkin 40 vuotta!”

9.12.2021

Marakon täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Meillä oli ilo keskustella Marakonin pitkäaikaisen tavarantoimittajan Sandvikin myyntijohtajan kanssa yrityksen historiasta. Sandvik on yritys, joka on toimittanut Rammerin iskuvasaroita Marakonille sen ensimmäisestä päivästä lähtien.

Kerro meille kuka olet ja mitä teet Sandvikissa?

Nimeni on Rafa Lopez ja työskentelen myyntijohtajana Sandvik Rock Processing Solutions, Attachment Tools -divisioonassa.

Miten ja milloin Sandvikin ja Marakonin yhteistyö sai alkunsa?

Marakon perustettiin vuonna 1981 ja samana vuonna alkoi myös Rammerin iskuvasaroiden edustus heidän kauttaan Suomessa. Itse olen työskennellyt Marakonin kanssa vuodesta 2012 lähtien.

Miten Sandvikin ja Marakonin välinen liiketoiminta on kehittynyt vuosien varrella?

Sandvikin ja Marakonin välinen suhde on aina ollut hyvä. Ensimmäinen merkittävä askel yritysten välillä otettiin Marakonin ensimmäisen toimintavuoden aikana, kun Marakonista tuli Rammerin virallinen jakelukumppani Suomessa. Tämän jälkeen olemme nähneet Marakonin kasvavan ja kansainvälistyvän puomiliiketoiminnan tullessa mukaan kuvioihin. Vuosien aikana on tapahtunut myös merkittävää kehitystä siinä, miten he työskentelevät asiakkaidensa kanssa ja esimerkiksi siinä, miten he ovat kasvattaneet vuokrausliiketoimintaansa. Viime vuosina olemme myös nähneet heidän mukautuvan markkinoiden tarpeisiin ja tekevän uusia investointipäätöksiä.

Vuonna 2019 Rammer myönsi Marakonille Certificate of Service Excellence -sertifikaatin. Mitä heiltä vaadittiin tämän tunnustuksen saamiseksi?

Rammerin iskuvasarat on kehitetty asiakkaitamme varten. Jotta voimme auttaa asiakkaitamme, on meidän autettava myös jälleenmyyjiämme. Tätä tarkoitusta varten olemme kehittäneet Rammer Service Excellence -ohjelman, joka keskittyy jälleenmyyjiemme myynti- ja huoltotaitojen arviointiin sekä akkreditointiin.

Kun arvioimme jälleenmyyjiemme toimintaa, meillä on käytössä aihelista, jonka avulla käymme systemaattisesti läpi yrityksen palveluvalmiutta. Arvioimme muun muassa heidän kykyään tarjota nopeaa ja ammattitaitoista palvelua, sekä tarkistamme, miten nopeasti he kykenevät vastaamaan asiakkaidemme palvelupyyntöihin. Mittaamme myös heidän varastotasojaan ja tarkastamme alkuperäisten varaosien saatavuuden. Mikäli jälleenmyyjä läpäisee tämän arvioinnin, saa hänen edustamansa yritys Service Excellence -statuksen ja heille myönnetään Rammer-sertifikaatti, jonka mukana tulee myös sellaisia lisäetuja kuten esimerkiksi pidennetyt takuuehdot.

Onko mielessäsi kohokohtia ajalta, jolloin olet itse työskennellyt Marakonin kanssa?

Marakon ei ole ainoastaan jälleenmyyjämme, vaan myös strateginen kumppanimme. Suurin syy tähän on varmasti se, että Marakon sijaitsee Lahden tehtaamme naapurissa ja tämä on tehnyt käytännön yhteistyöstämme helppoa vuosien varrella. Marakon on myös tärkeä linkki Sandvikin ja loppuasiakkaidemme välillä tuotekehityksessä ja tuotteiden testauksessa.

Millaisena näet Sandvikin ja Marakonin yhteisen tulevaisuuden?

Liiketoimintamme Suomessa on hyvin sidottu Marakoniin, ja meillä on ilo tehdä jatkossakin tiivistä yhteistyötä heidän erittäin ammattitaitoisen tiiminsä kanssa. Haluan onnitella Marakon-konsernia heidän juhlavuonnaan ja toivon, että yhteistyömme jatkuu vielä toisetkin 40 vuotta! 

Lue myös

Marakon ja Rambooms yhdistyivät osaksi Normet Group Oy:tä – tutut MRB tuotteet saavat uuden nimen ja ulkoasun

Lue lisää

Kari Hämäläinen on nimitetty Marakon Groupin johtoon 31.5.2023

Lue lisää

Normet ostaa kotimaisen rikotuspuomeja valmistavan Ramboomsin ja hydraulisia lisälaitteita toimittavan Marakonin

Lue lisää

Koneyksikkö vahvistaa Marakonin myyntiverkostoa Pirkanmaalla

Lue lisää

Huippulaadukasta huolto- ja varaosapalvelua halki Suomen

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota yhteyttä