Aliva

Aliva on yksi maailman johtavista ruiskubetonin levittämiseen tarkoitettujen laitteiden ja lisävarusteiden valmistajista. Sveitsiläislähtöisen Alivan laitteet on kehitetty Keski-Euroopan kehittyneille markkinoille ja ne tunnetaan huippulaadustaan. Aliva on ainoa merkki alalla, jonka koneet voivat ruiskuttaa sekä märkä- että kuivabetoniseosta.   

Vuonna 1946 perustettu Aliva Equipment siirtyi osaksi suomalaista Normet Groupia vuonna 2022, kun suomalainen maanalaisiin rakentamis- ja kaivosprosesseihin erikoistunut yhtiö halusi laajentaa tarjontaansa ruiskubetoniprosesseissa.  

 Ruiskubetonointi on tehokas menetelmä erityisesti kallion ja maaperän lujituksessa sekä erilaisissa betonikorjaus- ja suojaustöissä. Alivan laitteilla on runsaasti käyttökohteita, kuten liikennetunnelit ja maanalaiset urheilu- ja pysäköintihallit, siltojen ja satamalaiturien korjaustyöt, holvien ja kuilujen seinämien lujitus ja verhous, penkkojen turvarappaus ja erilaisten teollisuuden betonirakenteiden lujitus.  Laitteet soveltuvat ketterän kokonsa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta hyvin haastaviin erikoistöihin esimerkiksi maanalaisissa rakenteissa.  

Marakonin asiantunteva huolto- ja varaosapalvelu varmistaa Alivan tuotteiden optimaalisen käytön. Tunnettu ja tehokas tiimimme tekee huollot ja korjaukset tarvittaessa nopealla aikataululla ja varmistaa, että laitteesi pysyy toimintakunnossa pitkään eikä turhia käyttökatkoja tule.